Відомий письменник Макс Кідрук вестиме програму на Українському радіо

Макс Кідрук
Популярний український письменник Макс Кідрук спробує себе в ролі радіоведучого.

З 6 вересня він вестиме на Українському радіо нове шоу «Теорія неймовірності» — розважально-пізнавальний радіоблог про найпоширеніші в масовій культурі наукові міфи та стереотипи.

Як розповіли на Українського радіо, проєкт складатиметься з 70 п’ятихвилинних випусків, кожен з яких буде присвячено окремій темі з науки, культури чи нашого повсякденного життя, а також поширеним щодо цієї теми уявленням та стереотипам. Послуговуючись результатами наукових досліджень і експериментів, а також гіпотезами іменитих вчених, автор розповідатиме про науковість чи псевдонауковість цих стереотипів, розвінчуватиме міфи та розповідатиме про, маловідомі та іноді доволі неочікувані наукові факти та прогнози.

Ексклюзивно для Viva! Макс Кідрук розповів про підготовку проєкту та роботу в новому для себе форматі. 

“Поки що найважче в роботі — це озвучування. Я не є професійним диктором, почав всерйоз готуватися до проекту лише після того, як заявку затвердили, і був здивований — та, власне, досі дивуюся — з того, в які ігри грає з нами наш мозок. Є певні звуки, які, як виявилося, я не вимовляю, немовби проковзую повз них, коли говорю, і водночас у мене в голові вони звучать абсолютно чітко. Почути помилку вдається лише на записі, у процесі ж мовлення мозок "дурить" мене, запевняючи, ніби я промовляю все, як треба. І взагалі після озвучення перших десяти випусків "Теорії неймовірності" я збагнув, наскільки виснажливою є робота професійних дикторів і яких зусиль доводиться докладати, щоби голос на записі звучав одночасно чітко та розслаблено”, — розказав він.

Макс Кідрук

Читайте также

Успеть до конца лета: 9 самых ярких мероприятий августа в рамках Bouquet Kyiv Stage

Успеть до конца лета: 9 самых ярких мероприятий августа в рамках Bouquet Kyiv Stage

Фестиваль Koktebel Jazz Festival: Arabatka оголосив детальний лайн-ап

Фестиваль Koktebel Jazz Festival: Arabatka оголосив детальний лайн-ап

У перших випусках програми мова йтиме про те, як помирають зірки, що не так з забороною поліетиленових пакетів, про Ілона Маска, електромобілі та атомну енергетику, про закони старіння та можливість винайдення «еліксиру молодості», про расизм та ігри, в які грає наш мозок, про глобальні зміни клімату, «Зоряні війни» та ще багато цікавого.

Програма виходитиме на Українському радіо по буднях о 7:30 та 16:50 з повторами у вихідні.

Макс Кідрук

Макс Кідрук

Фото: прес-служба

Джаз Коктебель
Предыдущий материал

Фестиваль Koktebel Jazz Festival: Arabatka оголосив детальний лайн-ап

форум
Следующий материал

Легендарный онлайн-форум «Из пустоты в изобилие» уже близко

Новости партнеров